9.01.2011 г., 12:47 ч.

Ръце благословени 

  Поезия » Гражданска
504 0 4

 

На гинеколозите и акушерките

 

Ти пак си с бялата престилка.

Пред тебе младата родилка

с тревожен поглед те следи.

-Не се страхувай! – казваш ти. -

Сега боли, но скоро двете,

с едно съкровище в ръцете,

щастливи ще се поздравим.

Прекрасна щерка, или син,

за майчината болка свята

ще бъде скъпата отплата!

От твоята усмивка мила

 се влива в нея чудна сила,

кураж и воля… И надежда

през мъките ù я превежда

към най-щастливия ù миг,

когато сладък детски вик

разкъсва болката голяма.

Бъди благословена, МАМО! –

прошепваш тихо ти с усмивка.

Кафе на крак. За миг – почивка

и бързаш с бялата престилка

при следващата си родилка.

Забравила умора, жажда,

ти новия ЖИВОТ израждаш.

 

БЪДЕТЕ ТРИЖ БЛАГОСЛОВЕНИ,

РЪЦЕ,  КЪМ НОВИЯ  ЖИВОТ ПРОСТРЕНИ!

 

ЧЕСТИТ БАБИН ДЕН!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Още една баба да ти благодариЗакъснях за празника и за новата година,но все пак:Честита нова година!И много бебета и хубави стихове да се родят
  • хубав
  • Благодаря ти, Руми ,за доброто пожелание! Добре дошла на моята страничка!
  • Да си жива и здрава ,че си написала такъв прекрасен стих за този най-велик миг на сътворението!
Предложения
: ??:??