18.04.2007 г., 14:13 ч.

Ръцете пеят 

  Поезия
763 0 6


         РЪЦЕТЕ ПЕЯТ 
      / На В. К.
          диригент на хор/

     Две ръце на жена.
     Колко нежност, красота
     има в тяхната игра!
     Те танцуват пред очите ни,
     те създават чудни фигури...
     С много обич, топлина
     те прегръщат песента.
     Като вятър я понасят,
     като огън я разпалват,
     като рожба я погалват...

     И песента,
              силна и красива,
              волна, лекокрила,
     ще остане вечно жива
     във ръцете на жената
     с име на едно от цветята!


© Дора Гетова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??