26.01.2010 г., 10:24 ч.

С а м 

  Поезия
556 0 2


"Сам"


Без къща, без постеля,

скитникът без пес остава сам.

Хляб си отчупва насила,

слабостта първа яде без свян.

Замислен понечва - отбира, събира

трохи и спомени за блян.

От орис ли само? - въпросът на двама

и подава на гълъба ням.

Душа взривена, прах от кристали,

заби се в непознат заскрежен дъх.

Хриптящо животът песен завлачи,

болен за уют, за приятелски гръб.

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вниманието ми се завлачи ето тук
    “Хриптящо животът песен завлачи“
  • Замислен понечва - отбира, събира

    трохи и спомени за блян.
    Много жестоко и истинско... Хареса ми. Благодаря!
Предложения
: ??:??