28.01.2021 г., 7:44 ч.

С твоя огън ме докосна ти 

  Поезия » Любовна, Строги форми
526 1 3

На шега ли бе? Така небрежно

с твоя огън ме докосна ти.

Без да искаш, може би, но нежно

днес душата ми за теб пламти.

 

И все повече, от час на час,

се усилват пламъците в мене

и пращи сърцето ми от страст,

от любов е моето горене.

 

Късно е... не можеш да избягаш.

Силният пожар те приближава.

Мъничко, до утре, ще отлагаш -

после - моят пламък те пленява.

 

Извинявай! Той не те поглъща,

а стократно, с обич, ти се връща.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??