26.11.2013 г., 22:25 ч.

Само един 

  Поезия
689 0 8

Той е само един. Зарад него, навярно, си струва
девет чужди, далечни земи да пребродя сама,
девет бурни морета в мрачна нощ без компас да преплувам,
в девет адски огнища като грешник проклет да горя.

Той е само един. Може би, само той заслужава
да получи за миг от ръката ми целия свят,
без да каже ни дума и дори без следа да остави
върху топлата длан, след която си тръгва богат.

Той е само един. Има право от мен да поиска
да захвърля далеч всички думи, игри, правила,
да затворя очи и да скоча в най-страшната истина
без да мисля, а само да вярвам, че имам крила.

Той е само един. Зарад него май всичко си струва -
да обръщам галактики, с черни вихри да скитам без страх...
Да, отдавна не вярвам, че реално в света съществува,
но го нося в сърцето си, Господи. Нека е грях.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??