6.02.2016 г., 9:50 ч.

Само веднъж 

  Поезия
344 0 3

Дай ми малко от Твоята сила,
не за дълго, а само веднъж,
че Родината, скъпа и мила
се нуждае от истински мъж.

 

Искам всички, които я мамят,
да получат раиран костюм.
Справедливо е, гнойните рани
да се вързват с мушкато, с локум...

 

Щом не смееш Ти сам да го сториш,
дай ми сила и те ще са там.
Ще са нужни и още затвори...
Дявол броди из Светлия храм.

 

Коленете болят от молитви,
а душата боли от позор.
Как живеем все още, не питай,
в непочистен Авгиев обор.

 

Искам само веднъж да изрина.
Красота във боклука лежи
вече близо трийсет години.
Дай ми сила и стой настрани.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Към Andromaha (Белла): Само от Господ! Не случайно думите Твоята, Ти са с главни букви. Към никого друг не бих си правил труда да се обръщам с главни букви.....
  • Поздравления, Вальо, за актуалната тема и чудесния стих!
  • Моите възхищения!
Предложения
: ??:??