7.01.2006 г., 9:43 ч.

САМОДИВА 

  Поезия
1570 0 4

         САМОДИВА
        
на  Желана  Огнянова


В зимна нощ потайна, дива,
се събудих във студа,
с мокри дрехи, а ме пот облива,
но се мъжки аз държа!

Едно видение сияйно ме събуди,
щото ме хвана за ръка,
по поляни горски с пеперуди,
влачеше ми то греха!

Във без знание изпаднал молех,
- Спри се, о, огнена мечта,
ето там под онзи орех,
да поема дъх  и глътчица вода!

Дай ми време да помисля,
где сгреших аз пред света,
та ме влачиш като бясна,
за да си изкупя “съвестта”!

Със какво аз сбърках толкоз,
че в този зимен мрак,
ме събуди и ме мъчиш
в този див шубрак?

И видението дивно се обърна,
вцепених се аз от страх,
жената що обичам ме погледна,
питайки ме тя през смях:

- Виждал ли САМОДИВА мили,
ръцете си да цапа с ПОЕТ,
който и в съня изневерява, или
пък се мисли за ВЕЛИК?

После блесна като лъч и светна,
ОГНЕНА, ЖЕЛАНА тя,
като полъх литна нежна,
миг сияен, стигнал вечноста!

Тъй събудих се в нощ потайна,
дива, зимна мокър в студа,
и обърнат към жената, до мен спяща,
ЖЕЛАНА ОГНЕНО от мен ЖЕНА!

Се наведох и я целунах,
нежно галех нейната коса,
и сълза за извинение пророних,
свидетел бе ми сутринта!



= = =
Ivaylo Atanassov
30.12.2005
Senftenberg- Germany
= = =-----------------------------------

За да избегна недоразумения...
В "чата" на "Елмаз.сом", се запознах...  трудно е да се каже, всъщност,  получих  "в отговор" на мое изпратено стихотворение-едно ПЕРФЕКТНО,... ЧУВСТВЕНО,  БИХ КАЗАЛ  БОЖЕСТВЕНО,  Стихотворение,
и... тази ЧУВСТВЕНА ЖЕНА ме  заинтригува!
Колкото и каквото да и пишех получавах стихотворения като ОТГОВОР!!! 
Душата ми...  ми бе влезнала вече в...  червата - ОТ БОЛКА!!!
Реших, че не ме взимат на сериозно, или ТЯ мисли, че аз "копирам", 
че може би се "ПРАВЯ" на "ВЕЛИК ПОЕТ"...! Реших да напиша едно 
СТИХОТВОРЕНИЕ И ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ, ЧЕ Е ОТ МЕНЕ... да употребя нейния "ПСЕВДОНИМ"!!!
Получи се това!!! А... отговора и бе едно пак  ПРЕКРАСНО  Стихотворение !!! 
Сега... стоя  под  ДЪЖДА...!
А... за да бъда честен докрай - в един  "СЪН  СЪНУВАХ, ЧЕ СМЕ ЗАЕДНО,... И АЗ И ИЗНЕВЕРЯВАМ !!! "
Последицата... един БОГ знае... е може би нейното ОТМЪЩЕНИЕ !!!
Откаде ли е разбрала... ?
:-)

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??