11.02.2017 г., 17:36 ч.  

Самота 

  Поезия
1164 7 2

Какво е да си сам?

Да чуваш, да говориш, да си ням.

Като мим, останал без усмивка,

или бебе без любимата завивка.

Да имаш всичко,

а всъщност - нищо. 

Свобода или самота?

Крила или окови?

Ти избираш.

Живота също.

Да се освободиш от лицемерие,

но да останеш без приятели.

Да си обграден от хора,

но да се чувстваш сам.

Свобода или самота?

Хора, играещи роля.

Хора, стоящи на сцена и чакайки аплодисменти.

Да имаш любов, като на Том и Елмазиа.

Дом, семейство, или една фантазия.

Да имаш всичко, да градиш.

Животът просто да не те оставя да твориш.

Превърнал ме в дявол -

безчувствен, лицемерен, циничен.

Непукизъм враждебен или вторичен?!

Отнел ми младостта, превърнал я в игра.

Играта на живота и смъртта.

Чия вина изкупвам?

Баща-алкохолик.

Дядо-мизерник.

Майка-луда.

Баба, вярваща във Буда.

Брат - на легло.

Лели и чичовци от горно потекло.

Сега съм тук. Вкъщи съм.

Гледам. Мисля. Плача.

Гладна съм.

За добро, за любов, вярност.

Студено ми е.

Дърва си имам.

Седя ли, или климам?

Студено ми е вътре в сърцето.

Както е студено зиме, на полето.

Студено ми е, дърва си имам, но

Боже, никой друг си нямам.

 

 

 

 

© Адриана Евгениева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да така е,но всеки си има момент,в който се чувства сам,отхвтрлен. И се надявам,че с това стихотворение,успях да докосна всеки,който си е имал такъв момент,къде за 1,2 минути или повече!
  • Никога не сме истински сами! Всеки преминава през труден период от живота си. Промените започват отвътре навън от теб зависи...
Предложения
: ??:??