20.11.2014 г., 18:31 ч.

Сатирични захапки 

  Поезия » Хумористична
297 0 1

 

   Кално време

 

Сега е кално времето. Но ще се одъжди...
Блажени ще са калните, нахалните, крадящите...
Ще има положителни валежи... от лъжи. -
За черно близко минало. И вечно настояще...



   Надграждане

Трябва според вятъра да се нагаждаме...
Пътят крив е, тъмен... Но ще продължим...
Ще надграждаме, българоеврограждани! -
Новолъжия върху старолъжи...



   Да ви кажа право

Хора, да ви кажа право -
писна ми от бюрократщина,
от кривораздаване,
от патриотарщина,
от законно грабене,
от фалшива партократщина,
от народомамене
и от... куробаджанащина...

Марин Тачков
18-19 ноември 2014 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??