30.03.2011 г., 14:39 ч.

Сбогуване с баба Марта 

  Поезия » За деца
449 1 0

СБОТГУВАНЕ С БАБА МАРТА

 

Хайде, върви си, бабке драга!

Брат ти април чака на прага.

С нас бе и добра, и мила,

но свърши веч твоята сила.

 

Ще те запомним ние всички

с твоите чудни мартенички,

красиви - бели и червени,

за деца малки, за големи.

 

 

Ще те запомним и сърдита,

със сняг земята бе покрита.

Ще те запомним и засмяна.

работна, весела, желана.

 

Опита ти всички сезони

топли и зима с ветрогони.

Първа посрещна, бабо мила,

Пролетта свежа, подранила.

 

Не си ли вече уморена?

На младите дай път смирена.

Да запазим образа ти мил,

дай път на брат си, месец април.

 

За него казват: бил дъждовен,

дори малко бил и лъжовен,

но пък е млад, същ селски ерген,

с калпак на чело накривен.

 

Не плачи и до нови срещи!

При нас пак ела с дни горещи.

Работна, весела, засмяна.

Да чакаме, да си желана.

Дай път на брат си, месец април.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??