10.10.2018 г., 1:57 ч.

Сбъдна се сънят на Дана 

  Поезия » Хумористична
719 0 2

Автор: Генка Богданова

 

Сбъдна се сънят на Дана

и кметица скоро стана.

Преизпълнена с желание

свика общото събрание,

на трибуната застана

вдъхновено реч подхвана:

– Мили хора, дойде време

да започнем тук промени.

А промените на село,

трябва да са общо дело.

Дисциплината ще стегна!

Може някой да засегна,

може да обидя други,

отнема други и  „заслуги“.

Ще преследвам конекрадци,

ще прогонвам тунеядци.

Тук, пред вас не ще отричам,

мързеливци не обичам.

Мразя хитри натегачи,

политически играчи.

Всички равни сте за мене

и от малки до големи

всекиго ще защитавам,

само ако заслужава.

Ромите и с Бог са „гъсти“,

веселят се, щракат с пръсти,

цял ден работа не хващат,

 тока и вода не плащат,

ред, закони не зачитат,

крадат и на бой налитат

с ножове, с юмруци здрави,

искат вечно да са прави.

Запомнете го от мене,

няма роми приобщени

с празни думи, обещания,

без да вложат те старание.

Европейските парици

лапнаха ги политици,

ромските „царе“ мастити,

„активисти“ речовити

от „Правата, свободите“-

вълци в овчи кожи скрити.

Чуйте,  хора, моя глас,

от утре ромите със нас

да работят се захващат,

такси, данъци ще плащат

с изработени парици.

Децата им – ученици!

Заявявам още строго,

чиновници има много,

„Свои хора“, декларирам,

няма аз да толерирам!

Цял ден клатят си краката -

полза никаква в отплата.

Та започвам, без съмнение,

поголовно съкращение!

Знайте, в кметството ще има

работници само трима:

Аз ще съм и секретар,

един чиновник - работар,

още полицая Дони,

строг пазител на закони.

Нужна ни е нова визия.

Утре почваме ревизия

дали в селският бюджет

са били разходите в ред.

Ако с липси ще окаже

и с фалшиви книжа даже,

Дана няма да прощава.

Всеки, който заслужава,

ще получи наказание

и всеобщо порицание.

А пък всички честни хора

ще подкрепям без умора.

Ако всички сте готови,

сред селата образцови,

нашето ще е начело,

казвам го открито, смело!

 

 

 

 

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??