13.10.2019 г., 10:17 ч.

Счупена глинена фигурка 

  Поезия
201 3 2

Виж какво, уважаеми белобрад господине!
Сигурно и прехваленото ти щастие не е стока!
Не ми пука доколко зает си в разгара на зимата!
Аз си взимам душата обратно и я скривам дълбоко!

 

Не ми трябват спокойният дух и безмерно блаженство!
И от двете по малко опитах. Не ми се отдават!
Да, лъжец си до болка! И толкова лицемерен!
Аз сърце върху дланите ти поставих и безкрайно ти вярвах.

 

Да, предаде ми чувствата! Тъй че защо ми е вечност?
Нека пукне душата ми, заедно с вехтото тяло!
Хаосът, не редът, е вечното съвършенство!
Всеки път не ти мен, а аз тебе от хаос създавах!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Хаосът, не редът, е вечното съвършенство!
    Всеки път не ти мен, а аз тебе от хаос създавах!"
    Силно!
  • Разочаровал де е белобрадия...
Предложения
: ??:??