8.11.2011 г., 19:35 ч.

Се ла ви 

  Поезия » Гражданска
1669 1 1

 

Все това тщеславие проклето,
тая завист, алчност – клевета,
царстват все от времето – което
се – човекът пръкнал на света.

И за жалост с подлост и коварство
се светът от рано увенчал,
все в невежество и във пиянство,
и в заблуди е човек живял.

Свят обърнал се на бакалия,
де алъш–вериша все върви,
кеф ти риба, кеф ти слободия,
кеф ти ... Дявол взел го ... Се ла ви!..

Днес са стока чест, достойнство – слава,
всяко нещо има си цена.
Всичко се купува и продава
и дори търгува се с деца...

Правдата предрешена е кривда,
кривдата царства над света.
С много грим, помада е красива,
но смрадливо – гнусна е лъжа.

Все това тщеславие чепато,
тая завист, алчност и лъжи
властват все от времето, когато
се – човекът на света роди.
Се ла ви!...

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??