3.04.2008 г., 7:50 ч.

Секундата е... 

  Поезия
699 0 5

                                                                                Те, боговете, ме научиха...

 

 

Секундата е миг наслада.

В която вятърът съблича си одеждите.

Проклятие! От завист ще припадна,

че могат да го виждат даже слепите!...

 

 

Секундата е миг на зла греховност.

В която искаш да събличаш времето.

Проклятие! Тежи като оловото!

То устните изгаря ни до кремаво...

 

 

Секундата е миг на сладострастие.

Бутилка вино. Вана. Свещи. Розите...

Проклятие! Това наричат щастие.

И в  този миг променяме си позите.

 

 

Секундата е миг на отчаяние.

В което ти се иска да обричаш.

Проклятие! Отровни са й устните.

Целунеш ли, те кара да обичаш...

 

 

                                                                  

                                                                           Секундата е миг на цяла вечност.

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??