5.09.2023 г., 6:45 ч.  

Селфи с есента 

  Поезия
99 3 1

СЕЛФИ С ЕСЕНТА

 

… слънцето ли каталяса? – диша лятото едва,

вятърът на седем гласа ревна в жълтата трева,

във къртичината рохка хлътна кьоравият кърт,

мракът жалостиво охка върху урви, дол и рът,

в кукувичата си прежда тъй и не натръшках брод –

 

пътят накъде отвежда? – може би във друг живот,

ни светулкови коруби, нито щъркови гнезда,

ни девойка, да се влюби в чорлавата ми брада,

славейчето де се дяна? – млъкна старата гора.

С дрипавата си премяна есента до мен се спря.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??