26.04.2012 г., 2:16 ч.

Сезоните на животa 

  Поезия » Гражданска
538 1 0

Сезоните на животa

Животът наш подобно на сезоните е.
Раждаш се разцъфваш, пролет.
Живееш, радваш се, твориш,
грееш силно с цялата си мощ,
това е топло лято!!!
После идва есен
и опадаш, остаряваш,
някак си си помъдрял,
всичко от живота осъзнал.
А подире идва зима,
там скован оставаш.
Такъв е кръговратът на живота,
после закопават те в земята,
а след тебе идва нова смяна.
Пак се ражда, пак опада и умира.
И след нея пак,
и така живота се върти,
а ние вечни никога не сме били.
Животът кратък е минал бързо,
усмихнеш се, а вече есен.
Живей го славно за да можеш да кажеш
в най-последния час:
не съм живял напразно аз!!!!

© Веселина Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??