23.02.2011 г., 22:15 ч.  

Сезонно... 

  Поезия
836 0 4

Със кошница от винени череши,

ще те очаквам всяко ново лято,

ще бъде всяко лято сякаш вечно,

ако до есента аз тебе чакам.

Ще дойде тя с оранжева интимност,

и ще строши зелените окови,

а месеците ще текат значимо

и ще измине даже и Октомври.

Огромна като свят, самата зима,

след него ще настъпи като сянка,

една харизантема в шепа стиснал,

сред преспите аз тебе ще очаквам.


Ще дойдеш ти - красива като пролет,

а моето сърце ще бъде  в лед,

но нещо, нещо топло като спомен,

ще го стопи отново във сърце.

И този път ще тупа много силно,

минути, дни и месеци... безспир !

Опиташ ли сезоннода го спираш,

то знай, че то завинаги ще спре.



 

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • а месеците ще текат значимо

    и ще измине даже и Октомври.

    Хубав стих!Харесах!
  • Различен си!Хареса ми нежността!
  • "Ще дойдеш ти - красива като пролет"

    Невероятен стих, Митко! Аплодирам те!
  • Силен стих
Предложения
: ??:??