27.11.2019 г., 7:58 ч.

Шарена черга,шарен живот! 

  Поезия » Гражданска
902 0 1

Шарена черга,шарена сол,
шарени сълзи,шарен живот.
Всеки в себе си от тази
балканска шарения носи.

 

Шарена сол е животът наш.
Ароматна,вкусна ,българска е тя.
Скрила в себе си е много
билки,многото изплакани сълзи.

 

Сминдуха ухае,а пипера и червен
от везаните сухи чушки смлян е.
Мащерка за всички болки в
нея има,чубрицата горска как ухае.

 

Шарен е живота наш,като шарената сол
или шарената антерия.Всичко в нея
ще намериш;И горещата сълза
и усмивката що мащерката дава.

 

На филия щом си шарената сол
поръсиш,малко олио да не е суха
имаш най-прекрасната закуска
ти от българския аромат ще вкусиш.

 

И където и да си

шарената наша сол със себе си носи.

Щом от нея имаш
ще усетиш мириса на родната земя.


Тебе тя ще стопли във чужбина,
пратила ти аромат от твоята родина.

Шарена черга,шарена сол,

шарен живот,шарена антерия .

 

И преплитат се в едно

като в шарена шевица

шаренията на нашия народ!

 

Шарена черга,шарен живот!
27.11.2017 година
автор Николина Ники

© Николина ники Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??