19.01.2024 г., 18:32 ч.

Широко затворени очи 

  Поезия
139 0 1

Широко затворени очи 

 

Веднъж когато затвориш очи

започнаш по-ясно да виждаш.

И всякаш не искаш да прогледнеш

нали? Но това е някак неизбежно.

 

Искам да вярвам в горския елф,

искам и с драконите да играя, 

но уви, когато отворя очи 

в миг се всичко изпарява.

 

Светът ми скучен, някак сив

минава неусетно покрай мен. 

Аз избягвам го и си мечтая 

за цветове, простор и шир.

 

Когато на теб ти стане трудно

и започне много да тежи

запомни едно - гледай ти 

през широко затворени очи. 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Радка Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Филмът с Том Круз и Никол Кидман. Като се сетя какви "неща" виждаха...
Предложения
: ??:??