23.02.2011 г., 20:04 ч.

Шоумен–из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
395 0 1

Бурно шоуто стартира!

 

А на сцената, в ефира,

шоумен импровизира,

сред проблемите "сърфира",

обективно информира,

смело с факти оперира,

зрителите провокира,

с вицове ги "бомбардира",

вещо хумора дозира,

щом е нужно – балансира:

себе си не афишира,

никога не се нервира,

но пък чувството градира

и тълпата екзалтира!

 

Той сценарий не подбира,

от екран не дезертира,

критикува – не позира:

некадърните визира,

на лъжците опонира,

правдата пропагандира,

всяка грешка коригира!

Ако някой спекулира,

шоуменът го "стопира",

анкетира, инспектира

и за честност апелира!

После – с "острата секира"

клъцка, реже и кастрира!...

 

Заредена с чипс и бира,

публиката аплодира:

–Нека шоуто не спира!–

ех, за зрелища умира!...

 

Шоуменът всьо разбира

рейтинг трупа от сеира!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??