30.04.2014 г., 21:10 ч.  

Ще бъда като Скарлет 

  Поезия » Бели стихове
980 0 5

Ще бъда като Скарлет


/Ще мисля утре/


Приседнала накрая на небето,

покрила си нозете с облак бял,

поглеждам отвисоко битието си...

Решавам! Няма да живея в страх!!!

Ще мисля утре! Днеска ще живея!

Ще нося рокли целите във цвят,

ще се усмихвам, с птиците ще пея.

Ще си простя за всеки минал грях!

И ще изчистя всяко кътче в мене...

защото пролет е и време за промени.

Любов ще дам. Безплатно и еднопосочно,

а които иска... нека я приеме!!

Ще мисля утре!

Днес дъга ще правя... от слънце, дъжд,

вълшебства и мечти. И хиляди врати ще се отворят,

защото слънце грее. И вали.

Щом зимата изгоних от сърцето си,

и урагани не вилнеят вече там,

съблякох и изхвърлих страховете си...

Ще си простя и ще си вдигна храм!

Ще мисля утре...

Днес ще бъда щура, и смела - безразсъдно може би..

Защото като втора кожа, надежда ме покрива 

и блести.

 

Ще мисля утре!!!

Днеска ще живея!!!

© Христина Дренска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??