22.10.2007 г., 9:01 ч.

Ще ви завърна... 

  Поезия
608 0 19
***
Ще ви гостя със сол
от мъртвото вълнение
на пясъчните рошави коси...
със сладък мед
от пчелното ми бдение
над кошерите с жилещи стени...
със чай горчив
от билково прозрение
на млечните подпочвени жлези...
със кисел дъх
на глухонямо щение
за блатни, немощни съдби...

Ще ви поя с поток
от речно сътворение
на древни мраморни скали...
със алкохолен сън
от сляпо отчуждение
на боязливи, посивели дни...
с наливна свян
на бледи въжделения
за луннослънчеви лъчи,
с нектарен блян
на истински рождения,
каквито изначало сте били...

Ще ви приспя с небе
от звездно откровение
на детски бисерни мечти...
с летящ букет
безцветни заграждения
от локви кървави сълзи...
с кошмарен звън
на разпнати учения
за миналите бъдещи войни...
с безкраен мрак
от маскарадни мнения
на змийски ледени очи...

Ще ви събудя пак
с крила в безвремие,
да се завърнете, каквито сте били...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??