22.08.2023 г., 11:17 ч.

Щурчетата умират от Любов 

  Поезия
183 6 2

ЩУРЧЕТАТА УМИРАТ ОТ ЛЮБОВ

 

... росица-дъжделица щом наръси на есента мъхнатия пантоф,

във нощите на август – все по къси, щурчетата живеят от любов,

а ти се будиш в никоето време – и знаеш всичко, що ти предстои –

днес слънцето по голото ти теме пак ще рисува с огнени бои,

доде редиш проклетия си пъзел, без работа, без дом и без пари,

 

денят ще стегне в якия си възел ръцете ти – и мислите дори,

душата ти отново ще се блъска – едно печално птиченце в кафез,

защо ти е сако и вратовръзка, разбий кафеза – и навън излез! –

в тревите никой няма да те търси! – росата мята своя тих покров.

Във нощите на август – все по-къси, щурчетата умират от любов.

 

22 август 2019 г.

гр. Варна, 5, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??