13.09.2007 г., 13:26 ч.

Симеон Велики 

  Поезия
834 0 7
 

Симеон Велики, българският княз,

мъдър бе той и със голяма власт,

териториите на България увеличи

и в културата остави ред следи.


Духовник по сърце и по душа,

изграждащ облика на нашата страна.

Книжовник - талантлив творец,

за щастието на народа ни боец!


На три морета е  била България,

пред чуждите страни прослави я,

духовността  достигна висини

и още повече  това я извиси!

© Галина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??