22.01.2024 г., 8:24 ч.

Скейтборд за дъртаци 

  Поезия
117 3 3

СКЕЙТБОРД ЗА ДЪРТАЦИ

 

Свръхзвуков – през тавани, кухни, спални

животът прелетя край мен – "Конкорд".

И – тъй като съм пълен откачалник,

на шестдесет и осем купих си скейтборд.

 

Той – тоя скейт, ума ми тъй размъти! –

не беше просто скейтборд, а мечта! –

и паднах шестдесет и осем пъти,

обаче се научих да летя.

 

С кварталните хлапета по баира

се спуснах – и акъла ми се взе –

хвърчах – едно прекрасно буре с бира! –

или седемдесет кила мезе.

 

Въртях такива сложни пируети

и лупинги! – с младежки хъс и чар,

че даже всички фейсбукски поети

признаха ме за Майстор – и за цар!

 

Навярно съм изглеждал твърде смешен –

вместо да пия с внуците фрапе,

с мен цялата Галактика летеше! –

и аз – през нея! – варненско хлапе.

 

Днес – сгънат пред иконата Ти свята,

на теб се моля, Боже, през сълзи –

пази ми всички хора по Земята! –

летящите! – триж повече пази.

 

Ще ви оставя някой ден наследство –

не просто кухня, спалня, пък и двор,

а песен – за прекрасното ни детство,

което просто литна на скейтборд!

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аплодисменти.
    Поздравявам те.
  • Зад хумора се крие мъдрост. Страхотно попадение!
  • и паднах шестдесет и осем пъти,
    обаче се научих да летя.
    ....
    пази ми всички хора по Земята! –
    летящите! – триж повече пази.

    Остани си винаги хлапе и от рода на летящите хора, Валюше!
    Прекрасно!
Предложения
: ??:??