1.06.2024 г., 19:45 ч.

Сладко от смокини 

  Поезия
137 4 1

СЛАДКО ОТ СМОКИНИ

 

В малко, скърцащо хотелче

с две смоковници отпред,

срещна ни шетливо лелче

и ни пожела: – Късмет!

 

Старият Несебър грейна

подир погледа ѝ благ.

И се шмугна – ненадейна,

нейде – да си шета пак.

 

Стаичката – с телевизор,

Би-Ти-Ви, Канал едно.

И ухаеше на чироз,

сминдух, билки и сено.

 

А под леката веранда

чорлеше морето глъб.

И – нали е малко шантав,

вятърът ни блъсна в гръб.

 

После – както рече Господ,

май, заспахме призори? –

и Несебър беше остров,

по-красив и от Капри!

 

Спомен за доброто лелче

ще си носим дни наред –

малко, скърцащо хотелче

с две смоковници отпред.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??