СЛЕД ВАКАНЦИЯТА
През септември чак
на училище сме пак!
Времето си отлетя -
звънецът позвъня
и отново в есента
хиляди деца
прекрачиха пак прага
на класната си стая.
- Вече съм във пети клас! -
казах гордо аз.
А друго първолаче
напред си смело крачи!
И пак заплака мама,
че вече съм голяма...
Ралица Костова
© Ралица Костова Всички права запазени
Много ми хареса контрапункта с плачещата мама, след цялото това бодро настроение - искам да кажа, че си постигнала много добър цялостен ефект