11.12.2011 г., 20:00 ч.

След вандализма, именуван "Преход" 

  Поезия » Гражданска
614 0 4

              След вандализма,

             именуван "Преход"

 

Държава ли?

НЕ! Склад, натъпкан със буркани!

Пълни с консервирани пари.

                       Старателно изпрани!

На всяка крачка

                        нови празни сгради.

С английски надписи "for rent!"

                                   или "for sale!"

"Фор сейл"!, "Фор сейл"!,

                     ама с какво да купят?

Щом няма "мъни"

               във празния портфейл?

Стоят си блоковете празни

                 по причините понятни.

Не снасят пуйки гладни 

                                   яйца златни!

А празните гнезда

                   не раждат нов живот!

Така жесток ламтеж

                       затрива цял народ.

 

Управници, замисляте ли се

                с каква печална слава 

ще влезете във летописа

                    на "демократичната"

                                         държава?

 

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Яйца златни" е много неритмично, особено в тоя контекст. Иначе ми харесва, особено в частта "фор сейл" -- "портфейл".
  • Хубав стих!Поздрав!
  • Така е!
    Поздрави, Петър!
  • За огромно съжаление,сте прав!И най-лошото е,че всички свикнаха с този начин на живот и младите хора мислят,че точно така трябва и точно това е демокрацията.А прави ли Ви впечатление как спряха политиците да разчленяват тази дума,за да обяснят предназначението и: ДЕМОС-народ и КРАТОС-власт?Защото демоса вълците го яли,а важното е кратоса да грабнат! -горчива усмивка
Предложения
: ??:??