15.12.2022 г., 19:14 ч.

Смешното на вица 

  Поезия
696 1 1

СМЕШНОТО НА ВИЦА

 

... от книгите, които подредих – защо ли? – на световната лавица,
едва ли ще остане някой стих, в това се крие смешното на вица –
без жалост сякох не една гора! – да я превърна в тонове хартия,
е, и какво? – безмълвен ще умра, преди вода от извора да пия,
със моето римувано "Здравей!" нима реших световните въпроси,

 

или нахраних в ямб или хорей човечеца пред храма, който проси? –
невям не бях Човек от светлина, и под Луната – тънка като мигла,
съборих ли проклетата стена? – която между хората се вдигна? –
и кой бях аз? – наистина не знам, и във това е смешното на вица.
А който иска, да ме търси там! – във книга на световната лавица.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Позлатата се изтрива, свинската кожа остава, думите отлитат, но написаното ще блести и след век.
Предложения
: ??:??