31.03.2011 г., 22:55 ч.

Смърттна на една US муха 

  Поезия » Хумористична
581 0 9

 

 

Замахна Президентът със ръка,

по бюрото кафето се разплиска.

Но във дланта му – гадната муха,

със министерски глас записка:

Пусни ме, чичко милиардер,

ще Ти изпълня няколко желания.

И да ме утрепеш, зер,

ще дръзнат ли

да ти наложат  наказание?

Смили се каменният мъж,

дланта си  с театрален жест разтвори.

Мухата литна отведнъж

и почна грозно да мърмори:

Уж си страшен Президент,

ала повярва на муха.

Не е ли странен прецедент,

че пощади една душа?

И тъкмо да политне волно

накефеният нагъл мух,

замахна някой – безконтролно

и мухът сдаде Богу дух...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ,  US колония, Bulgaria

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??