14.11.2022 г., 7:49 ч.

Специален Специалист -но не всеки е такъв 

  Поезия » Хумористична
157 0 0

Аз уча в подбран колеж

там някъде във Бангладеш,

отидох там да уча медицина

в катедрата на Шарлаа Тина,

професор със квалификация

да обучава дилетант на деградация

аз там съм най-добрият ученик

по шорти и с пробит терлик

аз уча за човешкото сърце 

кат' пробвам знанията на овце.

Hа някой им пришивам две уши

на други котешки глави

и после правя им лечение 

на торзуса половин сечение.

Така подготвен за Европа

аз тръгвам с мойта сопа,

направена от стар индийски дъб

с която чупя всеки зъб

на някакви пациенти търсещи права

които водят срещу мен дела

твърдят че някаква си грешка

ги е оставила без крак и плешка,

твърдят, че моето лечение  

за здравето е без значение

и води не до оздравяване,

а само до усилено прозяване

по сто пъти на ден

прозяващ се кретен

и после със бухалка по главата

промивам му червата 

присаждам му един далак

със щипките на рак

 присаждам му дори  машинка

артерия откъсвам първо с примка

нагласям всичко да тик така

когато пулса се прецака

и сонди във вените навирам

без дори това да го разбирам 

налучквам някак си по интуиция

и следвам медицинската традиция

спасявам всички тези хора 

не зная никаква умора 

работещ труженик с престилка

във джоба животворна билка –

усмихнат , знаещ, надарен

решавам всеки ваш проблем

работя повече по каса

добре дошъл кога го втаса

ударил си се по ръката

не, не, протезата те чака

със нея ставаш нов човек

готов за следващия век 

не си съгласен, не разбирам

и много , много се нервирам

какво говедо се извъди

отгледано от свиневъди

статистиката медицинска не разбираш

и само мен ме провокираш

протезата щи хакна по главата

или щи бръкна във червата

затуй подписвай ти сега

че инак чакате беда.

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??