25.06.2007 г., 16:22 ч.

СПОМЕН ЗА ОХРИД 

  Поезия
557 0 2
СПОМЕН за ОХРИД

Сред хаоса от спомени отминали,
сияе Охрид с бисерни лъчи.
От вино ли, от мъка ли горчи –
не знам, но ще остане в мен завинаги!

Една любов роди се там със залеза,
и бързаше да поздрави света,
но скоро я погуби грубостта –
тя беше с безразличие наказана.

А беше млада, плаха и неопитна,
копнееща за рамото на мъж...
Но вместо чувство -  просто изведнъж
и казаха : ”Махни се от живота ми!”

На дъното на езерото с лебеди
остана да лежи една мечта.
И таз черупка мидена в дланта
не топли, а е като буца ледена.

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжен е стихът ти,но много ,много хубав!
    Поздрав и целувки!
  • Теменужке, мила дружке, Охрид е хубаво място, но и аз съжалявам, че е оставил у теб лош спомен. Искам много да си щастлива!
Предложения
: ??:??