Спортистката Лиса
Тренировката завърши -
Лиса си отива.
И след нея всички гледат -
колко е красива!
Със модерното си бяло,
пухкаво кожухче.
С шапчица и ръкавички,
с кожени ботушки.
Със усмихната муцунка,
с грейнали оченца,
и край шапчицата с двете
щръкнали ушенца!
Как внимателно пристъпва -
както самодива
ходи боса през стърнище,
или през коприва.
Срещнали я вълци и чакали,
път ѝ сторили и си казàли:
- Боже, тая Лиса,
с хубост ще ни слиса!
Като пролет ведра,
като есен щедра,
като диня гладка,
като захар сладка!
Който я залюби,
няма да загуби!
© Ангел Чортов Всички права запазени