14.02.2019 г., 8:49 ч.

Спящата Любов 

  Поезия
261 3 1

Спиш ли, Любов? 

Преди 100 години се убоде

на вретено и оттогава лежиш

със затворени очи. 

Сънуваш ли? 

Не вярват вече, че те има, 

погубиха се в търсене безброй души. Умираш ли Любов? 

Или също чакаш своя влюбен принц, 

да те целуне, за да повярваш колко си необходима? 

Стани Любов! Аз те познавам, 

обичам те много, много отпреди. 

Събуди ме, когато бях заспала, 

сега е мой ред да те будя, стига си линяла! 

Тръгвай и се докажи! 

 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??