25.01.2018 г., 13:00 ч.

Среднощен купон 

  Поезия » Хумористична
793 2 1

 

Среднощен купон

 

Тъмна нощ припадна над града.

Скриха мрачни облаци звездите.

Възцари се пълна тишина.

Нощни твари дебнат зад ъглите!

 

Късна доба. Самодивски час.

Таласъми шетат край реката.

Две китари и прегракнал глас.

Тих рефрен от песничка позната.

 

Бавно под върбата край града

заприиждаха деца на мрака.

Караконджули една тълпа,

Баба Яга със свадлива сврака.

 

Скара носят няколко вампира,

други двама влачат свински бут.

Орки идват с цяла каса бира

и едно кашонче със барут.

 

Явно тази нощ ще купонясват

всички твари, рожби на нощта!

Те, които в тъмнината властват,

ще пируват тук до сутринта.

 

Скелети с разпадащи се кости

пият водка с шунка за мезе.

Таласъм, изкарал месец пости,

пие вино с печено шкембе.

 

Черепи търкалят се в тревата

с тракащи ченета и със смях.

Чудо Юдо броди из гората

и ще дойде скоро тук, при тях.

 

Трима дяволи, дошли от Ада,

носят два чувала със души.

Самодива хубава и млада

наблюдава с палави очи.

 

Ето и дузина пълтеници

цяла крава мъкнат на буксир.

Няколко нещастни мъченици

пият от бутилките кефир!

 

Огънят гори със пълна сила,

зацвърчаха шишове с месо.

Във средата млада самовила

води таласъмското хоро.

 

Песни, танци, шум до небесата

ще се носят чак до сутринта.

Ала щом пропука се зората,

всичко ще изчезне със нощта!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ама как си ги надиплил само...Хехее...Тези небивалици ме подсетиха за една песничка, от ученическите години :
    Представи си, стрино Пено
    живо пиле да умре,
    после пак да се съвземе
    и да почне да кълве!
    Две кебапчета крилати,
    христоматия четат,
    скелет костите си клати
    и ги слуша как дрънчат!.... Браво! Запомнящ се купон ще да е!
Предложения
: ??:??