1.11.2011 г., 19:36 ч.

Стара Загора 

  Поезия » Гражданска
2973 0 10

СТАРА ЗАГОРА

 

Колко си хубава, Стара Загора,

многовековна и млада цъфтиш

в пролетни улици, пълни със хора,

с липов омайник от Лилиев стих!

 

Колко красива си, Стара Загора,

някога град, до основи горен,

днес през Аязмото тръгнал нагоре

в летните утрини с дух несломен!

 

Колко си прелестна, Стара Загора,

златна одежда облякла за сън,

в есенни паркове старци говорят

с думи, примесени с кестенен звън!

 

Колко прекрасна си, Стара Загора,

сгушена кротко под снежен воал,

с мирис на дим ме здрависва простора,

в тихо очакване, тръпнещо бял!

 

31. 10. 2011 г.

Стара Загора

 

© Христина Радомирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??