11.05.2018 г., 0:43 ч.  

Старият ъгъл 

  Поезия
775 0 1

Три преки нататък,на ъгъла в дясно,

където се разделяхме - "Стражари" на "Апаши",

в живота детски, ярък, де всичко беше ясно-

където определяхме-кои да бъдат "Наши", кои да бъдат "Ваши"!

И пак на този ъгъл , що не знаеше,

какви са тез понятия - "Лъжа " или  "Измама",

където детската усмивка беше пропуск,

а всеки поглед "в криво" - беше драма...

О - този ъгъл - колко помни -

и Сълзи и Усмивки , и Зависти и Прошки,

Любов и Преданост, и Връзки Здрави , Точни...

Тъгува този ъгъл днес - не Му се кланят

Наследниците наши,както Ний тогава !

Готов е да заплаче - чувства се Измамен,

изтъркана е старата Му Слава!

О, Господи - та те по цял ден днеска-

боравят с разни дребни циферблати!

И случи ли се тъй , че да се срещнат 

без тях - не ще да си познаят и лицата!

Боравят на езици , но не знаят що е "Жмичка"!

Попитай - "Що е "От Кале""? - Ще кажат -""Френски град!"

"Ами Хвърчило ?" -  "Туй е Дрон, бе чичка!"

и ето тъй - формират мислене назад!

Глупаци - наш'те времена открийте

и този ъгъл вдясно потърсете !

От стари вестници фунийки свийте,

и истинска наслада усетете!

И тъй - отдайте почести на тези преки

и заедно с това - дивейте до наслада !

"Екраните" си дребни - в къщи забравете

и Щастието намерете за Награда! 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??