3.10.2023 г., 16:27 ч.

Стихове между две ракии 

  Поезия » Гражданска
153 0 2

Стихове между две ракии

От никого аз нищо не очаквам!
Живот един е! Времето лети!
Но винаги съдбата ни прецаква
и за това понякога боли!

Боли и любовта, и добротата!
Боли доверието, честността!
Боли и вярата, и самотата!
Единствено не ни боли смъртта!

Човек се ражда с болката самотен
и после сам си тръгва от света!
Богат и беден, учен, неграмотен
ще го прегърне черната земя!

А след това животът продължава 
и всичко си тече по своя ред!
Отишлият си чака го забрава,
а живият ще продължи напред!

Историята просто се повтаря:
след мене ти, след тебе някой друг!
Животът бавно, бавно си догаря,
но той не свършва днес, не свършва тук!

И за това живей, обичай, страдай!
Живей дори животът да боли! 
Живей за утре и  не се  предавай!
Защото всичко друго са лъжи!

02.10.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??