10.12.2014 г., 7:52 ч.

Стипца 

  Поезия » Хумористична
577 0 0

синонимни думи – пинтия, циция,

скрънза, дзифтар и т.н.

Народът е дал много думи за този тип човек,

тъй-като болшинството от хората са точно такива.

Иначе стипцата на времето се използваше да спираме

кръвта, когато се порязвахме при бръснене.

(За сведение на непосветените).

 

 

 

 

Той няма във ума си друга мисъл

освен как всичко да икономиса.

И трябва ли стотинка да похарчи

чак слюнката му почва да нагарча...

Не е запалил собствена цигара,

но чуждите ги пуши с пълна пара.

Ракия, вино, бира не нализва

но ако са аванта – чак подгизва...

Дори когато трябва да се храни

бърника из буркани, чак от лани,

в които е затварял разни каши,

и всякакви туршии и миш-маши.

Животът му така си преминава

във максима велика – да спестява.

Не му и теква даже във акъла,

че най-накрая цифрата е нула.

А той – животът, често пъти кихне,

прихлъцне за последно и... притихне.

И кътаното със години „сухо”

отива там – за оня, който духа...

 

27.04.11

 

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??