28.02.2007 г., 23:01 ч.

Страданието ми 

  Поезия
578 0 2
Аз страдам. Аз не мога да се влюбя.
Аз вече любя двама наведнъж.
Единият душата ми владее,
а другият в сърцето ми е господар.
За моята любов със пълни шепи
аз пия от горчивите сълзи.
За моята любов ръката ми не трепва
и при най-големите беди.
За моята любов аз давам всичко:
богатство, слава и живот
и никога не искам нищо -
нищо, освен мъничко любов.
В сърцето ми вилнее черен огън,
сърцето ми потъва в скръб -
аз знам, че няма нищо да получа,
аз знам, но нямам никакъв друг път.
А моята душа безспирно плаче
за една изстрадана любов,
която няма вече начин
да се възроди за нов живот.
И тъй, опечалено продължавам
сама в живота да вървя.
Любовта, която притежавам,
топли чуждата душа.

© Галя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??