Страх ме е, от празнотата -
в погледа на ближния до мен!
Страх ме е от "глухотата" -
на човечеството, всеки ден!
Страх ме е и от "крадците" -
на надежда и любов!
Страх ме е и от лъжците -
за отклик обещан, на всеки зов!
Страх ме е и от Природата -
да не се разсърди някой ден,
на алчността на хората -
на интелекта им, ограничен!
Страх ме е и за детето ми -
късмет и щастие, далеч да търси
и защото е далеч, то, да не би -
в трудност да не ме потърси!
© Pepi Petrova Всички права запазени