26.01.2015 г., 17:16 ч.

Страхливото мишле 

  Поезия » За деца
518 0 2
Това е едно малко мишле
със сивичко опашле,
с наострени ушички
и милички очички.
Страхува се то от всичко
най-много от намръщения чичко;
от пчелички работливи
до лисичета игриви.
Неговият ден започва
с ритуал за плодородна почва.
Има си  градинка,
красива като картинка.
От сутрин до вечер песнички ù пее,
най-различни семенца ù сее.
Че обича нея най-много от всички,
пеят песни сладкопойните птички.
И за туй е то страхливо,
за свойта градинка толкоз боязливо.
 

© Елизабет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за милите думи
  • Хубаво стихотворение за деца.Много е сполучливо!
    Най-трудно се пишат стихове за деца, но на мен
    ми се струва, че ти е призвание!
    Поздрав за творбата и талантливата и авторка!
Предложения
: ??:??