СТРАННА ДВОЙКА
Надежда Павлова /Перличка/
Стар роман и девойка от приказка -
в светлината на свещ - две съдби...
Странна двойка са. Тя е измислена.
Ред по ред чезне той без следи.
Лунен поглед - смълчано изящество...
Слънчев лъч и смирен благослов...
Две изгубени птици сред блянове,
тлеещ огън сред мрака суров...
От лъчите на слънцето блеснала,
любовта се поспря тук за миг
и небето, от сълзи олекнало,
синьото си сърце ù дари.
От романа остана единствено
във душата ù златен обков -
забранен от момински поверия,
разрешен от сърдечния зов...
05.02.2015
© Надежда Павлова Всички права запазени