15.01.2024 г., 12:59 ч.

Светъл зимен сън 

  Поезия
104 4 3

СВЕТЪЛ ЗИМЕН СЪН

 

... пролетта се е задала откъм мъртвите гори,

хвърляй шапката и шала и излез навън в зори,

утре ще разцъфне дрянът, минзухарчето – и то,

за зелено ще се хванат всички до – и подир сто! –

край рекичката бъбрива, сетне в сухото дере,

мама три торби коприва сигурно ще набере,

 

тати ще подреже скоро чорлавата ни асма,

и ще чучурижи в двора млъкналата ни чешма,

звяр, човечец и природа ще се радват на света,

и ще пишат в небосвода рими! – птичите ята,

хвърляй шапката и шала и излез, поете, вън? –

пролетта се е задала – в твоя светъл зимен сън.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??