12.12.2007 г., 10:42 ч.

Свята нощ "За Фестивала" 

  Поезия
776 0 2

СВЯТА НОЩ

Във свята декемврийска нощ

Христос в кошарата се е родил.

Имал е неземна мощ

и по-богат от всички ни е бил.

 

Дали го е имало въобще,

или това е само притча,

да може всакое дете

от рано да умее да обича?

 

Пред мен стои един въпрос.

Кому са нужни жертвите човешки?

Докога ще издържи Христос

да ни прощава непростими грешки?

 

Във нощта на Рождество Христово

да се осъзнаем, мили хора!

Няма обич наготово,

ако не обичаме и ние без умора!

 

Вяра и любов, и хляб

винаги са нужни на Човека,

за да е като Христос богат

повече от двайсет века!

 

Човеците, повярвали в Христа,

от хората са по-добри,

защото знаят още от деца -

не всичко се купува със пари!

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??