Събудих се, така щастлива,
изпълнена със светлина.
И толкова се радвам, че съм жива,
че пее ми се в утринта.
Наоколо ми хора бързо ходят
и пак не вдигат те глава.
И ако за миг се те огледат,
ще видят красотата на деня.
Ще се зарадват те, че слънцето го има,
че птиците му пеят песента,
че ние всичките сме още живи,
какво ни трябва друго на света!
М.И
© Мария Иванова Всички права запазени