12.03.2020 г., 9:15 ч.

Ние, политиците! 

  Поезия » Гражданска
409 1 0

Ние обичаме парата,

тя идеалът ни е днес.

За да я имаме, използваме лъжата,

че целта ни е народният интерес.

 

А всъщност нашият е важен,

но кълнем се в името на народа,

една нередност успяваме да замажем,

друга се появи, и все в наша изгода.

 

И на него изстискваме му сока

до крайния възможен предел,

такава е истината жестока,

а той чуди се защо е с лош дел.

 

Но не ни кълни, човече,

хората имат съвест и разум.

Колкото и в греха да стигна далече,

рано или късно ще бъда наказан.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??