25.01.2011 г., 14:12 ч.

Съкровището на Ангар 

  Поезия » Хумористична
507 0 3
Когато храбрият Ангар
ламята победил,
съкровището ѝ отнел
и в пещера го скрил.

Зарил го е и го заклел
така:
да се намери
от женен мъж, ако такъв
в страната се намери:

мъж, който и след сватбата
жена си обожава
и за ергенския живот 
съвсем не съжалява!

Съкровището на Ангар
когато се открие,
със него външния си дълг
ще заплатиме ние.

И ще настъпи най-накрая
времето, когато
да заживееме и тук
свободно и богато!

Да се намери, ала виж
каква беля голяма:
оказва се, че мъж такъв
в държавата ни няма!

Дори и някой да твърди:
“Обичам си жената ...”,
веднага го разобличат
с детектор на лъжата!

Така съкровището си
остава неоткрито,
и бъдещето ни е пак
неясно и убито!

И пак България си е
по доходи последна,
със най-нещастния народ -
разграбена и бедна!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Посмях се от сърце, Поздрави!
  • Отменяй заклинанието. Има лесно )
  • Търсеният мъжага ще трябва да е женен за държавата май, щом ще и плаща дълговете.
    А от тези тип женихи досега не е имало такъв, който да не е съжалявал (за краткия си брак, де )
Предложения
: ??:??