Съмва се
Съмва се. Просветва.
Светъл, закачлив,
слънчев лъч се втурва в тъмната гора.
Гали и разбужда малките цветя,
търкат те очички - ето го деня!
И пчеличка бяла, с пърхащи крила,
волно се понася - ражда светлина.
И щурче засвирва, скрито под листо -
трепва на калинка пъстрото крило.
Нощ деня докосва, тихо си шептят -
не си казват всичко, вече са на път.
В този миг запяват малките цветя.
Пеят, съченяват песен за ноща:
"Много си красива, сладък е сънят,
но денят е всичко - има светлина...
© Гергана Желязкова Всички права запазени