13.06.2006 г., 16:30 ч.

Съвременно 

  Поезия
630 0 1
Плачат голо-телеграфни жици.
Разюздан вятър гъделичка ги по опнатите струни.
Със нервен смях отлитат към небето птиците,
проклинайки не вятъра, а жеста му безумен.

И зъзнат покрай тях антените,
сподавили у себе си протест телевизионен.
И плюят нервно срещу тоя вятър,
светът, за който е самоирония.

А срещу птиците се зъби механично
и се възправя срещу покривите нищото.
Антени, светлини, цветя и личности
разпадат се, безпомощно излишни.

© Рени Григорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съпоставката за птиците(вечният символ на свободата)и голите жици,антените(прогресът механичен)ми допадна много.
    Поздрав за това,Рени!
Предложения
: ??:??